четверг, 21 августа 2014 г.

У шість баків сортуватимуть сміття у Євросоюзі

Із наступного року, за новими правилами Євросоюзу, усі громадяни мають розподіляти сміття на шість сортів. Від січня в окремі пакети складатимуть скло, папір, залізну тару, пластик, органічні відходи і сміття, що не переробляють. Запроваджують це, щоб уникнути забруднення довкілля та для кращої переробки відходів.

Досі в ЄС діє для всіх країн спільна система розподілу сміття на чотири баки. У перший сортують їжу, у другий — органічні відходи, до яких належать папір, дерево, квіти, цегла, випорожнення тварин, третій бак для сміття, що не переробляється, тобто підгузки, прокладки, вироби сантехніки, тканина. Четвертий використовують для решти відходів. Залежно від країни, сортування може відрізнятися.

Компанія "Веола" переробляє сміття для третини Великої Британії.

— Більшу частину сортування можна робити після збору сміття. Чотири баки більш ніж достатньо, — кажуть у компанії.

Європейські правила сортування 2010-го були дуже складними. Комісії довелося робити додатковий документ-пояснення. У ньому розписали, як правильно користуватися контейнерами.

Досі не вирішили, чи для нового сортування потрібні шість окремих баків. Можливо, деякі з продуктів сортуватимуть в один контейнер із декількома відділеннями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий