четверг, 6 ноября 2014 г.

Електромобіль в Україні. Де підзарядитись?

З кожним днем зростає інтерес до електромобілів, а разом з ним зростає потреба в їхній зарядці. За даними сайту plugshare.com, який є базою електрозаправних станцій у всьому світі, в Україні існує лише 5 місць де власники електромобілів зможуть повноцінно та безкоштовно підзарядитись. Зазвичай такі підстанції встановлюють власники ресторанів та готелів, аби привабити клієнтів, що обрали саме цей вид транспорту.
Ви знайдете ресторан з можливістю підживити електрокар у Львові, готель на в’їзді у Новоград-Волинський та три таких станції у Києві.
ua_plugshre1.jpg
- Ресторан «Тарон», м. Львів, вул. Кузневича, 16
- Готель «Тополя», м. Новоград-Волинський, Корецьке шосе, 3
ua_plugshre2.jpg
- «ТОРГОВИЙ ДІМ-НІКО», м. Київ,  вул. Набережно-Луговая, 4
-  АЗС «ОККО», м. Київ, просп. Героїв Сталінграду, 1
-  Ресторан «Crab's Burger», м. Київ, вул. Воздвиженська, 21-23
У зв’язку з малою кількістю публічних місць для підзарядки та відсутністю спеціалізованих зарядних станцій, українські власники електромобілів воліють заряджатись в домашніх умовах від мережі. Відсутність спеціалізованих зарядних станцій практично унеможливлює далекі міжміські поїздки для українських власників електрокарів.
Така ситуація не може не турбувати тих людей які вже воліють подорожувати на своїх електричних транспортних засобах.
Про майбутнє електрозаправок нам дещо розказав засновник «Tesla Club Ukraine» Назар Шимоне-Давида. Пан Назар розповідає, що зараз ведеться робота над проектом по створенню інфраструктури «ЗС» між містами. Мова йдеться про 33 зарядних станції на основних магістралях країни. Про деталі проекту ми зможемо дізнатись вже зовсім згодом, адже орієнтовно за місяць-півтора на українських дорогах з’явиться мережа «зарядок» для електромобілів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий